Research Academy for Young Scientists, förkortat Rays, är en rikssvensk sommarforskarskola för gymnasielever som har ett brinnande intresse för naturvetenskap, matematik eller teknik.  Rays har, genom ett samarbete med Skolresurs och  Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland öppnade upp ansökan för finlandssvenska elever.  Vänligen notera att på grund av COVID-19 pandemin är Rays  2020 inhiberad – ta del av arrangörernas meddelande:

 

”Med anledning av utbrottet av coronaviruset COVID-19 har vi på Research Academy for Young Scientists varit tvungna att ställa in årets upplaga av sommarforskarskolan, som skulle ha ägt rum mellan den 14 juni och 11 juli 2020. Beslutet är taget med hänsyn till deltagare samt arrangörers hälsa och säkerhet och grundas på aktuella regler och riktlinjer från myndigheter. 

 

Vi tycker att det är tråkigt att det inte kommer att arrangeras en upplaga av Rays under sommaren 2020 men vi kommer att arbeta hårt för att se till att framtida upplagor av Rays fortsätter hålla samma höga kvalitét som tidigare år. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Rays styrelse via styrelsen@raysforexcellence.se.”

 

Nu då sommarforskarskolan är inhiberad 2020 blickar vi framåt och återkommer då vi vet mera om läget gällande följande år. Allmän information om sommarforskarskolan finns vid  Rays webbplats.